مجموعه ها :
تفسیر موضوعی قرآنفقه قرآنی
آفریدگار و آفریده
ولایت و حکومت
اندیشه و تمدن
اسلام و ادیان الهی
احکام و معرفت اعمال
اخلاق اسلامی در قرآن
عنوان ها :
محمّد خاتم پیامبران الهیقرآن خاتم کتب آسمانی
فلسفه تعدد ادیان و شرایع و تجدید نبوتها
قرآن و رفع بدعت تثلیث
بدعت تثلیث، تهمت به مسیح (ع)
اسلام خاتم ادیان الهی
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |
خاتمیت دین اسلام از مسلّمات كلیه فرق اسلامى است که در قرآن و سایر كتب آسمانی به صراحت به آن اشاره شده است. در كتاب حبقوق نبى 6:3 كه فرمود:
هلخوت عولام لو
راههای آن قدوس كه از كوه فاران (حرى) جلالش آسمانها را میپوشاند جاودانی و جهانى است. یعنى هم از نظر عمومیتِ دعوت، شامل همه جهانیان است و هم از نظر عمر، جاودانی است. از پیامبر اسلام (ص) روایت شدهاست كه فرمود: "أَنَا وَ السَّاعَةُ كَهَاتَین: من و ساعت (رستاخیز) همچون دو انگشت کنار یكدیگریم" و عمر شریعت من با عمر جهان یكسان است.
در فصل 42 انجیل برنابا نیز به خاتمیت آیین اسلام اشاره شده است:
(14) و من خود را مانند آن کس كه از او سخن میرانید نمیشمارم (15) زیرا من حتی لایق آن نیستم كه بندهایی جز موق یا دوالهاى نعل رسول اللّهصلى الله علیه وآله را كه او را مسیا مىنامید بگشایم (16) آنكه پیش از من آفریده شده و زود است که بعد از من بیاید (17) و به زودی كلام حق را بیاورد در حالی که نهایتی برای آیین او نیست.
قرآن نیز در مورد خاتمیت اسلام میگوید:
إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ یهْدِی لِلَّتِی هِی أَقْوَمُ. اسراء:9
یعنی اگر شریعت اسلام را در یكسو و سایر شرایع آسمانى را كه براى سراسر حیات بشر در دورانهای گذشته مقدّر شده است در طرف دیگری بگذاریم ، شریعت اسلام از همه آنها استوارتر است که این خود معنى خاتمیت و شریعت آخرین است.
و
قُلْ إِنَّنِی هَدانِی رَبِّی إِلى صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ دِیناً قِیماً مِلَّةَ إِبْراهِیمَ حَنِیفاً وَ ما كانَ مِنَ الْمُشْرِكِین.( (( انعام:161
به جهانیان بگو: پروردگار مرا به راهى راست رهبرى فرموده و آن دینى است قیم و زوالناپذیر كه بنیادش از همان سنت و رویه ابراهیم است.
در سوره بینه پس از آنكه مىفرماید "مشركین دست از عقیده باطل خود برنمیدارند جز آنكه فرستاده خدا با آیات و بینات فرا رسد و آیات كتاب قیم را برایشان بخواند. اینان دستورى ندارند جز آنکه خداى را با نیت پاك پرستش كنند، نماز بخوانند و ..."، میفرماید:
ذلِكَ دِینُ الْقَیمَة. (بینه:5)
این آیین –اسلام- دینى است قیم و زوالناپذیر.
و در سوره آل عمران:
وَ مَنْ یبْتَغِ غَیرَ الْإِسْلامِ دِیناً فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرِین. آلعمران:85
هر كه جز آیین اسلام در جستجوى آیین دگر آید، تا ابد و انقراض جهان از او پذیرفته نیست و بروز رستاخیز از زیانكاران است.
و در سوره مائده:
الْیوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِیناً. مائده:3
امروز كه پیامبر اسلام عهدهدار هدایت بشر است، دین را براى شما تكمیل و نعمت را براى شما تمام كردم، و خشنودم كه براى همیشه بر دین اسلام باقى باشید.
روشن است که آیات فوق آیین اسلام را پابرجاترین راه هدایت و دین قیم و زوالناپذیر و گرویدن به غیر آن را تا انقراض جهان غیرقابلقبول دانسته و او را كمال و بلوغ دیانت و تمام نعمت معرفى کرده است. در روایاتی از ائمه اسلام : نیز به ابدیت آیین مبین اسلام تصریح شده است از جمله حضرت على بن ابیطالب (ع) می فرماید:
إِنَّ هَذَا الْإِسْلَامَ دِینُ اللَّهِ الَّذِی اصْطَفَاهُ لِنَفْسِهِ ... ثُمَّ جَعَلَهُ لَا انْفِصَامَ لِعُرْوَتِهِ وَ لَا فَكَّ لِحَلْقَتِهِ وَ لَا انْهِدَامَ لِأَسَاسِهِ وَ لَا زَوَالَ لِدَعَائِمِهِ وَ لَا انْقِلَاعَ لِشَجَرَتِهِ وَ لَا انْقِطَاعَ لِمُدَّتِهِ
اسلام همان آیینى است كه پروردگار بزرگ آن را در میان ادیان برگزیده و قوانین آن را به اندازهاى استوار فرموده كه دستاویز آن پایان ناپذیر و حلقهاش گسستنى نیست. اساس و بنیادش انهدام نمىپذیرد و اركانش زایل و نابود نمىگردد. درختش هرگز از ریشه بیرون نیاید [این چنین] مدتش نیز هیچ وقت پایان نمیپذیرید.
والسلام علی من اتبع الهدی
بخشی از کتاب بشارات عهدین
خادم القرآن آیت الله العظمی دکتر محمد صادقی تهرانی
محمّد خاتم پیامبران الهی
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |اصولًا وحى احكام ربانى داراى سه بُعد است: نخست نُبُوئَت، سپس رسالت و در آخر كار نبوّت كه خود رفعتى است در مقام رسالت، مانند كل مجتهدان كه همگان در اصل اجتهاد برابرند، ولكن مراجع تقليدشان در بُعد اجتهاد از ديگران برترند، نبىء كسى است كه خبر وحى به او مىرسد، و داراى رسالت نسبت به ديگران نيست مانند لقمان،
قرآن خاتم کتب آسمانی
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |اى پیامبر! كلمات و آیات پروردگارت كه راهنماى راستى و عدالتست (با نزول قرآن) پایان یافت، هیچ قدرت و شخصیتى توانائى و یاراى آن ندارد كه آیات قرآن را تبدیل به آیاتى دگر كند، و یا كتابى بیاورد كه جایگزین قرآن شود، و خدا شنوا و دانا است.
فلسفه تعدد ادیان و شرایع و تجدید نبوتها
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |اصولاً دین خدا واحد، و شرایع آن متعدد است؛ دین همان طاعت از خداست، لیکن پنج شریعت که نشأت گرفته از دین می باشند گرچه در اصول مبانی عقیدتی و اخلاقی یکسانند، ولی در چهره و زمان حاکمیت دین ویژه، فرقهایی با هم دارند. و این تفاوتها از نظر زمینه فکری و کشش عقلانی نبوده، بلکه این خود آزمایشی نسبت به مکلفان بوده است
قرآن و رفع بدعت تثلیث
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |قرآن مقدس كه مهیمن و حافظ كتب آسمانى است، این بدعت زشت را از بنیان كنده و با صراحت لهجه اعتقاد به تثلیث را كفر و زندقه میداند:
لَقَدْ كَفَرَ الَّذِینَ قالُوا إِنَّ اللَّهَ ثالِثُ ثَلاثَة.
کسانی که (به تثلیث قایل شده و) گفتند: «خدا سومین (شخص از) سه (شخص یا سه اقنوم) است» بیشک و بیچون کافر شدند. (مائده:73)
بدعت تثلیث، تهمت به مسیح (ع)
اسلام و ادیان الهی | ۱۳۹۳/۳/۲۳ ۱۶:۳۰:۰۰ |یكى از عقاید سخیف مسیحیان كه به اعتراف خودشان نامفهوم و نامعقول است، موضوع تئلیث است كه مىتوان گفت از نظر انحراف و مخالفت صریح با عقل، از كلیه پندارهاى نادرست در پیرامون خداشناسى سخیفتر است.